Koppijn
Migraine
Chronische hoofdpijn
Spanningshoofdpijn

 

Chronische hoofdpijn

Chronische hoofdpijn en spanningshoofdpijn

Chronische hoofdpijn is een verzamelterm voor alle soorten van hoofdpijn die minimaal veertien dagen per maand optreden. Ongeveer 5% van de Nederlandse bevolking heeft hier last van. 75% van alle chronische hoofdpijn ontstaat uit spanningshoofdijn, 15% komt voor uit migraine. Pas sinds kort wordt er ook onderzoek gedaan naar chronische hoofdpijn. De resultaten hiervan zijn hoopgevend want veel mensen lijken er vanaf te kunnen komen.

Pijnstillers en cafeïnehoudende dranken

Chronische hoofdpijn wordt bij een groot deel van de patiënten (ca 60%) veroorzaakt door “slechte” leefpatronen. Denk daarbij aan het slikken van te veel pijnstillers (zoals ibuprofen of paracetamol), of teveel  cafeïnehoudende dranken drinken zoals koffie, cola en thee.

Door al dat slikken en drinken worden mensen eigenlijk verslaafd aan deze producten zodat zij hun werking niet meer kunnen doen. De hoofdpijn moet dan worden weggewerkt met een extra portie wat op termijn dus ook niet helpt. Het enige dat echt helpt is gewoon stoppen met het gebruik van de medicijnen en de cafeïne. De hoofdpijn is dan natuurlijk niet direct weg, die ontwenning kan wel 3 maanden duren, maar de frequentie van de hoofdpijn wordt dan wel minder. Het juiste medicijn is dan ook: Geen. Gewoon stoppen met drinken van cafeïne drankjes en slikken van pijnstillers.

 
 
Koppijn, hoofdpijn
 
 

2012 © INTERNETADRES KOPPIJN.NL | DISCLAIMER | CONTACT